Mojtaba is Alliance Leman's founding father. With more than 20 years of international experience in small to large scale projects, he writes to provide his insights on topics such as management, business development, and soft skills.
View all postsاجلاس سالانه داووس، که توسط مجمع جهانی اقتصاد برگزار میشود، همواره محلی برای گردهمایی مدیران ارشد اقتصادی و سیاستگذاران جهانی بوده است. امسال نیز حضور چهرههایی مانند دیوید بکام، فرناندو آلونسو، مدیران عامل بانکهای بزرگ و اجراهای موسیقی، این رویداد را پرزرقوبرق کرده بود. اما برخلاف سالهای گذشته، توجه اصلی جهان نه به کوههای آلپ سوئیس، بلکه به واشنگتن و تغییر قدرت در کاخ سفید معطوف بود
امسال در داووس سیاستهای ترامپ به مهمترین موضوع بحث تبدیل شد. بسیاری از حاضران بارها درباره میمکوینهای ترامپ و ملانیا صحبت کردند، و یکی از سرمایهگذاران مطرح سیلیکون ولی، ایلان ماسک و ترامپ را به کراسوس و سزار، دو چهره سیاسی روم باستان که برای منافع شخصی خود متحد شدند، تشبیه کرد. این نشان میدهد که تغییرات در کاخ سفید، معادلات داووس را نیز تحت تأثیر قرار داده است.
اروپا سالی سخت را پشت سر گذاشته است با وجود بحرانهای سیاسی در فرانسه و آلمان که بر ثبات اقتصادی منطقه تأثیر گذاشته است. از میان تمام این مشکلات، تعرفههای احتمالی آمریکا بر اروپا نگرانی اصلی مدیران و سیاستگذاران بود. با این وجود حتی کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا، اذعان داشت که صحبت درباره «بحران وجودی اروپا» یک بدبینی غیرواقعبینانه نیست.
ریچل ریوز، صدراعظم بریتانیا در داووس تلاش کرد تا سرمایهگذاران را متقاعد کند که اقتصاد بریتانیا همچنان مقصدی جذاب است. اما موفقیت این تلاشها هنوز مشخص نیست.
درحالیکه جلسات رسمی و جشنهای داووس هر ساله در رسانهها مطرح میشوند، تصمیمات اصلی در پشت درهای بسته گرفته میشوند؛ جایی که مدیران شرکتهای بزرگ، مذاکرات کلان ادغام و لابیگریهای خود را انجام میدهند.
در ماههای آینده، مشخص خواهد شد که آیا اروپا میتواند در برابر سیاستهای ترامپ واکنشی قاطع نشان دهد یا اینکه این قاره وارد دورهای از ضعف و انفعال خواهد شد.